Du visar för närvarande Bright Esports vinner Le Mans 24timmars

Bright Esports vinner Le Mans 24timmars

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:blog / iRacing

Luften försvinner ganska snabbt ur en efter ett 24timmars race men känslan när teamet åker över mållinjen som vinnare är magiskt.

 

Som team ägare och grundare av Bright Esports kan man inte annat än vara glad, stolt och lite kaxig över att kunna titulera laget som vinnare av ett av årets största events inom virtuell racing.

Vi backar bandet två månader där vi grundar idén om att klart vi ska köra Le Mans 24h av Majors Series. Vi det tillfället var vi inställda på att köra 2 bilar och så blev det.

En Ferrari och en Porsche i GTE klassen. Förarna har kört, testat, krockat och tävlat om hundradelar för att komma så högt upp som möjligt i det förkval som pågick under hela 5 dagar innan tävlingen. 600 teams, 3000 förare och 11 divisioner. Porschen som kördes av Daniel, Alexander, Alexander och Oliver gjorde grymma kval och satte Porschen i division 4. Marcus, Daniel, Sebastian och Philip kvalade in i division 6 vilket också var över förväntan för Ferrarin. Att sätta detta inom ett perspektiv så körde några av världens absolut snabbaste förare under helgen.

Båda bilarna hade lyxen att vara sponsrade av OY Drinks under helgen och ett stort tack till Kim som styrde upp fantastiskt god dryck till förarna för att hålla sig skärpta och pigga. OY Drinks är ett fantastiskt bra alternativ till energidryck med hög kvalitet och god smak. Helt sockerfri.

För er som är nya till racing online så kör vi i ett lopp som detta i 24timmar i sträck där 4 förare turas om att köra. Man måste tanka, byta däck samt byta förare och man kör mellan 2-3timmar på raken utan paus.

Ja hur gick det för Ferrarin i split 6? Det gick helt ok, fick tidigt stå och laga bilen efter en incident på varv 6 men vi kom ut på banan och körde upp oss till en P12. Dock slutade detta race för Ferrarin efter 18 timmar med en växellåda som inte klarade av allt tryck.

Tack till alla er som tagit er tid att läsa, titta och kommentera under detta event, det stärker oss som lag samt att vi uppskattar det massor.

Vill ni hjälpa teamet kan ni kika in i vår shop.

Hoppas vi snart ses på banan igen!

 

/Marcus