Du visar för närvarande Bright Esports Racing vecka 13

Bright Esports Racing vecka 13

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Uncategorized

Ännu en vecka har gått och nya resultat på banan. Top 3 i GT3 ligan av Svensk Eracing samt premiär i en ny liga.

I torsdags körde våra förare ut i sina GT3 bilar på Hungaroring. Två deltävlingar skulle köras med en reverse grid i mitten.
Efter ett bra kval kunde vi i heat 1 åker över mållinjen på P7, P8, P10, P16, P21 samt P32. När heat 2 startar har vi vänt på startordningen och top 30 har bytt plats. Det visar sig bli ett väldigt intressant race och vi lyckas ta många viktiga poäng. i heat 2 åker vi in på P10, P11, P12, P13, P17 samt P21. Detta betyder att Bright Esports by GLACIAL klättrade en position och ligger nu P3 i team-mästerskapet. Det går också bra för våra förare då Daniel Holmer ligger P5 på 472 poäng. På delad P7 har vi Alexander Olssson samt Daniel Blomqvist på totalt 460 poäng vardera. Nu är det 4 race kvar uppdelat på 3 torsdagar.

Förutom GT3 har flera av våra förare tränat, kvalat och kört sina varv under veckan som gick inför det race som gick i söndags eftermiddag.
Det var Legacy Phoenix med en gammal Lotus 79 på schemat i Majors Series. 200 varv skulle köras och kvalet satte man under veckan som gick.
Vi hade hela 5 förare på top 10 i split 1 och Jonas kvalade P2 i split 2. Det visade sig att det skulle bli ett relativt rent race där det var tydligt att vi hittat en bra balanserad setup för de 200 varven som skulle köras.

I split 2 lyckas Jonas ta en riktigt bra P3 bakom Christian Gantz, en annan Svensk som kör för Feathers Online Gaming. I split 1 lyckas vi med bedriften att åka över mållinjen på en lång rad, P5-P8 samt P10 och P12. Igen ett bra taktiskt lopp där vi tar en liten fördel att vi är många på banan.

Ganska precis när vi gick i mål på Phoenix var det dags för nästa race. Denna gång i TCR bilarna på Lime Rock Park. Här är det en ny liga av Chicane Online Racing där bröderna Sebastian och Philip Broberg ställer upp i tillsammans med Tommy. Det var 2 heat på menyn även här med reverse grid på race 2. Sebastian gör en riktigt bra start och kommer P1 i första racet och i andra kör han upp sig till en P6. Philip har det lite tuffare och kraschar tyvärr tidigt på race 1 men kör bra och får en fin P8 i race 2. För Tommys del P8 och P10.
I totalen ligger därmed Sebastian P3, Tommy P10 samt Philip P12. Nya tag nästa söndag.

Till sist så körde även Amelie ut på Kansas i iSNF Cup series. Som vanligt fantastiska resultat av Amelie som kör in på en grymt fin P7 av de 36 förare som kom till start.

Den här veckan är det mest oval på Iowa på schemat men håll ut, nästa vecka kommer en ny rapport.

//Marcus