Du visar för närvarande Recap World 600

Recap World 600

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:blog / iRacing

5h och 397 varv. Det var vad som krävdes för att genomföra World 600 av Majors Series.

World 600 är den gamla versionen av Coke 600, ett väldigt klassiskt race. Vi var förberedda på att det skulle ta 4timmar men 5 var i längsta laget. För er som inte vet så sitter man och kör 5h i sträck utan att ta en paus och resa på sig. Så det är helt enkelt ett väldigt påfrestande race samtidigt som man måste vara en taktiker.

Alexander startade P3, Marcus P5, Holmer P7, Håkan P8, Jonas P14 och Blomman P29.
Ganska tidigt visade det sig att vi hade en bra setup men ju längre racet kom ju mer tappade vi på NRG Racing. Alexander kom lite i otakt med sina däckbyten och det blev totalt 29 krascher.

Marcus var feg i början och tappade positioner från sin P5 i starten men ju längre racet går desto bättre däck sparar Marcus och i slutändan blir det riktigt bra. Tyvärr hamnar Blomman, Jonas och Håkan i olyckor medans Holmer själv kraschar bilen i ett dåligt val att lägga i fel växel.

Efter 5h så har vi två förare i Top 5 varav ALexander tar en grymt fin P3 och Marcus körde upp sig från P5 till P4 på sista varvet. Vill ni se klippet när Marcus passerar mållinjen kan ni göra det här(instagram) eller se hela racet här.

Tyvärr så hade NRG två förare framför oss som tog P1 och P2 så nu leder NRG med 125 poäng. Dock flera race kvar där närmaste race är på Red Bull Ring i mitten på Juli. Där ska vi köra nya F1 bilen i 71 varv.

Tack för att ni stöttar och läser våra inlägg. Glöm inte att ni kan bli supporters eller köpa våra produkter. Gör ni detta så hjälper ni oss att skapa ännu bättre material och texter.

/Marcus Strömberg